Χιόνια μέχρι την θάλασσα στην Κορινθία




Αισθητά ακόμη και στην Αθήνα άρχισαν να γίνονται από το βράδυ της Παρασκευής τα σημάδια του χιονιά για τον οποίο είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι.

Η πρώτη φάση του χιονιά εδηλώθηκε με βροχές και καταιγίδες στη δυτική χώρα αλλα και χιόνια. Σε Φλώρινα, Καστοριά, ορεινά Ιωαννίνων χιόνιζε ήδη από την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή το έστρωσε και σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδος, κυρίως ορεινές. Σε Πέλλα, Νάουσα και Σέρρες η χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν σφοδρή. Χιονοπτώεις σημειώθηκαν ακόμη και σε νησιά του Αιγαίου όπως τη Μυτιλήνη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο Πήλιο χιονίζει ακόμη και... δίπλα στη θάλασσα.

Η θερμοκρασία κατρακύλησε υπό το μηδέν και σε περιοχές της βορείου Ελλάδος άγγιξε ακόμη και τους -18, στο Αμύνταιο της Φλώρινας.

Την ίδια ώρα, ήδη από την Πέμπτη θυελλώδεις άνεμοι σάρωναν τη χώρα με αποτέλεσμα να βγει και απαγορευτικό απόπλου για κάποιες ώρες.

Οσον αφορά στην Αττική η έλευση του χιονιά άρχισε να γίνεται αισθητή ήδη από την Παρασκευή καθώς από το βράδυ άρχισε να πέφτει η θερμοκρασία και ξεκίνησαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στην Πεντέλη.

Το Σάββατο ξημέρωσε με τα βουνά της Αττικής να είναι ντυμένα στα λευκά.

Ηδη από τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής, μάλιστα, έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς το καζίνο. Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

Ελαφριά χιονόπτωση σημειώθηκε και στον Υμηττό, ο οποίος είναι καλυμμένος με ένα λεπτό στρώμα χιονιού.

Τα βόρεια προάστια της Αθήνας και αυτά είναι καλυμμένα με ένα λεπτό στρώμα χιονιού, ενώ χιονόνερο πέφτει και στην παραλιακή.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα αγγίζει τους 1 με 2 βαθμούς Κελσίου.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή κατά περιόδους χιονοπτώσεις που στην Πελοπόννησο θα είναι πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -10 έως -2 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου