Πίνεις για να την ξεχάσεις; Δεν βοηθάει

Η έρευνα που ισοπέδωσε τον κόσμο μας.

Από τα μπαρ μέχρι τα κλαμπ και από τα κουτούκια μέχρι τα μπουζούκια, θα εντοπίσεις όλο και κάποιον δύσμοιρο που πνίγει τον πόνο του στο αλκοόλ. Που πίνει με την παρέα του για να ξεχάσει. Είτε έναν χωρισμό, είτε μία άλλη θλιβερή στροφή που πήρε η μοίρα του. Και χαιρόμαστε εν μέρει που υπάρχει αυτή η λύτρωση του μπουκαλιού, ασχέτως αν την επόμενη μέρα βαράμε hang over πέρα από κάθε φαντασία. Το ποτό, ειδικά σε χωρισμούς, είναι πιστός φίλος γιατί σε βοηθάει να ξεχάσεις. Ή και όχι.

Μία νέα έρευνα αναφέρει πως το αλκοόλ δεν είναι τελικά η κατάλληλη λύση για να «θάψεις» τον πόνο σου. Οι ερευνητές έκαναν το πείραμα τους σε ποντίκια και με τα αποτελέσματα που έλαβαν, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα ίδια στοιχεία συμβαίνουν και στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

«Όσον αφορά τις επιπτώσεις του αλκοόλ στην μνήμη, πιστεύουμε πως το ποτό όχι μόνο δεν βοηθάει στο να ξεπεράσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση, αλλά φαίνεται να σαμποτάρει τις προσπάθειες που κάνει το νευρικό μας σύστημα για να ξεπεράσει το μετατραυματικό σοκ μίας κατάστασης», αναφέρει ο Norman Haughey, νευροχειρούργος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Σπουδών Johns Hopkins.

Με απλούστερα λόγια, κάθε φορά που πίνεις τα άντερά σου για να την ξεχάσεις, καταλήγεις όχι μόνο να μην ξεχνάς, αλλά να δυσκολεύεσαι να ξεπεράσεις την ανάμνηση του χωρισμού. Ζόρικα τα πράγματα δηλαδή.

Και ακολουθεί η ερώτηση «και τι κάνουμε τώρα;».  Κάπου πρέπει να καταφύγουμε. Το τσάι δεν βοηθάει ιδιαίτερα (σ.σ: ίσως μόνο τον συντάκτη μας Γιώργο Ρομπόλα), το «βρόμικο» ενδείκνυται για μετά το ποτό και δεν είμαστε γκόμενες για να την βγάλουμε στον καναπέ βλέποντας ρομάντσα και τρώγοντας παγωτό.

Δεν μας παρατάτε με τις έρευνές σας…
Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου