Παγκόσμια διάκριση για το ελαιοτριβείο των Αγ. Θεοδώρων


Με δύο σηµαντικές διακρίσεις στις «αποσκευές» του, στο πλαίσιο των «Olympia Health & Nutrition Awards», αποχώρησε από το συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης,που έγινε στα μέσα του καλοκαιριού  ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισµού Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, Σωτήρης Ληµνιώτης.

Το πρότυπο ελαιοτριβείο που διαθέτει ο συνεταιρισµός κατάφερε να αποσπάσει τιµητικό δίπλωµα, ως το δεύτερο παγκοσµίως καλύτερο ελαιοτριβείο που ενδιαφέρεται για την παραγωγή ελαιολάδου «µε ισχυρισµό υγείας». Πρόκειται για µια σηµαντική διάκριση, αν αναλογιστεί κανείς πως είναι ένα συνεταιριστικό ελαιοτριβείο που διανύει µόλις τον δεύτερο χρόνο ζωής του και ήδη έχει καταφέρει να παράγει εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, ψυχρής έκθλιψης, χωρίς να χάνει την ποιότητά του και τις ουσίες που περιέχει, οι οποίες ωφελούν την υγεία.
Παράλληλα, ο κ. Ληµνιώτης παρέλαβε «χρυσό τιµητικό δίπλωµα» για το ελαιόλαδο που παράγει ο συνεταιρισµός, καθώς ξεπέρασε το όριο των 250 mg/Kg σε περιεχόµενες φαινόλες που αφορούν τον ευρωπαϊκό κανονισµό.
 Όπως διαπιστώθηκε, το συγκεκριµένο ελαιόλαδο περιέχει 2.100 ειδικές φαινόλες για την προστασία της υγείας. Όπως είπε ο κ. Ληµνιώτης, το επόµενο βήµα του συνεταιρισµού είναι µέσα στη νέα ελαιοκοµική περίοδο να ολοκληρωθεί η διαδικασία τυποποίησης. Μάλιστα, στο συνέδριο συναντήθηκε µε παραγωγούς, µε τους οποίους θα συνεργαστεί, προκειµένου να αυξηθεί η παραγωγή ελαιολάδου και να δηµιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την καλύτερη διάθεση του προϊόντος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου