Ο Γιάννης Κάτσινος προτείνει: Σπαγγέτι με πέστο


Ο γνωστός Κορίνθιος μάγειρας Γιάννης Κάτσινος κάθε μέρα θα μαγειρεύει για τους αναγνώστες του Street Life...!
Μοναδικές και υπέροχες συνταγές με την σφραγίδα του Κορίνθιου μάγειρα που δεν του αρέσει να τον λένε σεφ γιατί τον θεωρεί πολύ μεγάλο τίτλο..!

Σπαγγέτι με πέστο
Υλικά
1/2 κιλό μακαρόνια
125 γρ. φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού
50 γρ. κουκουνάρι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Παρμεζάνα
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες Παρασκευής

Βάλτε σε ένα γουδί τις σκελίδες του σκόρδου και τα φυλλαράκια του βασιλικού και ξεκινήστε να τα χτυπάτε. Αν δεν έχετε γουδί, μπορείτε να εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ για την ανάμειξη των υλικών.
Όταν το μείγμα σας αρχίσει να γίνεται ομοιογενές, προσθεστε το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα και χτυπήστε ξανά μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια παχύρευστη σάλτσα.
Προς το τέλος της διαδικασίας ρίξτε το κουκουνάρι και ολοκληρώστε την ανάμειξη των υλικών.
Βράστε τα ζυμαρικά σας σε μια μεγάλη ευρύχωρη κατσαρόλα με μπόλικο, καλά αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente και κατόπιν σουρώστε τα.
Απλώστε τη σάλτσα στα ζυμαρικά σας και δώστε ένα σπινθήρα ζωντάνιας τρίβοντας λίγο μαύρο πιπέρι και μια μικρή δόση παρμεζάνας πάνω από τη μακαρονάδα σας


 
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου