Έντονη δυσαρέσκεια για τις μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ


Δυσαρεστημένη από τις μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ είναι η συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων, ενώ αρνητική άποψη έχει σχεδόν ένας στους δύο και για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς. 
Μόλις δύο στους δέκα δηλώνουν πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι από τις δομές του ΠΕΔΥ, ενώ το ποσοστό των ικανοποιημένων από την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ φτάνει στο 44%. 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας της εταιρείας ALCO (Νοέμβριος 2016) σε δείγμα 1.000 ενηλίκων, σχεδόν οι μισοί ασφαλισμένοι (48%) επισκέπτονται συμβεβλημένο ιδιώτη γιατρό για κάποιο ζήτημα υγείας τους, ενώ στη δεύτερη θέση της προτίμησής του βρίσκονται τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων (30%) και ακολουθούν οι δομές του ΠΕΔΥ (18%). 
Το 41% χαρακτηρίζει μη επαρκή την κάλυψη της περιοχής του από συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς. Οπως ανέφεραν κατά την παρουσίαση των ευρημάτων, η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Αννα Μαστοράκου και κ. Χρήστος Παπασιδέρης, οι συμβεβλημένοι γιατροί ανέρχονται σε 5.500, ωστόσο παρατηρούνται ελλείψεις σε ειδικότητες. Είναι ενδεικτικό ότι σε 19 νομούς της χώρας δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι παιδίατροι. 
Τέσσερις στους δέκα ασφαλισμένους βρίσκουν διαθέσιμο ραντεβού σε γιατρό εντός μιας εβδομάδας, το 18% σε διάστημα δύο εβδομάδων, το 19% μπορεί να χρειαστεί να περιμένει και μήνα και το 23% των ασφαλισμένων περισσότερο από μήνα.

Δυσαρεστημένοι δηλώνουν και οι συμβεβλημένοι γιατροί τους οποίους ο ΕΟΠΥΥ έχει αποζημιώσει για υπηρεσίες που παρείχαν έως και τον περασμένο Μάιο. Για το 2016 ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός θα κληθεί να φορολογηθεί για έσοδα από τον ΕΟΠΥΥ ύψους 24.000 ευρώ, όταν στην καλύτερη περίπτωση (εάν δηλαδή πληρωθεί και τον Ιούνιο) θα έχει λάβει 12.000 ευρώ.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου