Ο ηγέτης πίσω από την αυτοκρατορία Illycaffé


Ο Andrea Illy είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της illycaffè S.p.A., που εκπροσωπεί την τρίτη γενιά των μελών της οικογένειας Illy.
Πριν από 80 χρόνια ιδρύθηκε η εταιρεία μετά την εφεύρεση της σύγχρονης μεθόδου espresso. Χωρίς συμβιβασμούς, με πάθος και όραμα, η εταιρεία ήθελε να δημιουργήσει την υψηλότερη ποιότητα του καφέ: μια αυθεντική ιταλική εμπειρία σε κάθε φλιτζάνι, είτε σε ένα αγαπημένο εστιατόριο είτε σε καφετέρια, είτε στο σπίτι.
Ο Andrea υπήρξε ηγέτης της παγκόσμιας επέκτασης, φέρνοντας την εμπειρία illy σε καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και σημεία λιανικής πώλησης σε περισσότερες από 140 χώρες, με αποτέλεσμα έξι εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ illy να σερβίρονται κάθε μέρα.
 Το ακαδημαϊκό υπόβαθρο του στη χημεία τον οδήγησε στην συγγραφή του «Espresso Καφές: η Χημεία της Ποιότητας», που θεωρείται το κορυφαίος κείμενο στον τομέα του και στο διορισμό του ως πρόεδρος του «Συνδέσμου για την Επιστήμη και Πληροφορίες για τον καφέ (ASIC)».

Ο Andrea είναι ηγέτης στην βιώσιμη παραγωγή καφέ. Η ποιότητα και το μοντέλο του Illycaffé πρωτοστάτησε πριν από 30 χρόνια, έγινε η βάση για μια τυπική πιστοποίηση από το Det Norske Veritas, την παγκόσμια βιομηχανική αρχή πιστοποίησης.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Sustainable Business Leadership Council, μια κοινή πρωτοβουλία του Culinary Institute of America και του Χάρβαρντ και έχει διατελέσει πρόεδρος της επιτροπής του Διεθνούς Οργανισμού Καφέ του ΟΗΕ. Ο Andrea είναι πρόεδρος της Altagamma, της ιταλικής πολυτελής μάρκας και είναι στη συμβουλευτική επιτροπή του SDA Bocconi στο Μιλάνο, ένα από τα καλύτερα σχολεία των επιχειρήσεων στην Ευρώπη.
Μάλιστα, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι πίνει 3-4 καφέδες την ημέρα ανάλογα με το πόσο νυστάζει ή πόσο απαιτητική είναι η μέρα του.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου