ΑΛΦΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ : Εκαναν το θαύμα στο Ζευγολατιό!!!


Στο Ζευγολατιό Κορινθίας λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2015 μια σύγχρονη και άρτια εξοπλισμένη μονάδα συντήρησης και τυποποίησης οπωροκηπευτικών από την ΑΛΦΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΕΠΕ. Η προϋπάρχουσα στον ίδιο χώρο μονάδα της επιχείρησης καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά τον Φεβρουάριο του 2015.
Με το σθένος και την επιμονή των στελεχών της ΑΛΦΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΕΠΕ, την υποστήριξη της εταιρείας συμβούλων PROTYPON και την ενίσχυση από το Μέτρο 123Α του ΠΑΑ 2007-2013, η μονάδα ανακατασκευάστηκε πλήρως και λειτούργησε ξανά μέσα σε μερικούς μήνες.
Το αρχικό επενδυτικό σχέδιο εκσυγχρονισμού της μονάδας είχε ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Μέτρο 123Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και τροποποιήθηκε αναγκαστικά λόγω της ολοσχερούς καταστροφής της μονάδας από την πυρκαγιά. Το επενδυτικό σχέδιο του έργου και η τροποποίησή του συντάχθηκε και η υλοποίησή του υποστηρίχθηκε από την εταιρεία συμβούλων PROTYPON μέχρι και την τελική αποπληρωμή του. Επιπλέον, η PROTYPON σχεδίασε και ανέπτυξε για την επιχείρηση τα συστήματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2005 (HACCP), BRC & IFS, διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2008, καθώς και το σύστημα σύμφωνα με το πρωτόκολλο παραγωγής GLOBALG.A.P. Η πιστοποίησή τους πραγματοποιήθηκε από τον αναγνωρισμένο φορέα QMSCERT.

Μέσα από αυτή την επωφελή συνεργασία, η επιχείρηση ενισχύθηκε σημαντικά για την επαναδημιουργία μιας άρτιας και σύγχρονης μονάδας συντήρησης και τυποποίησης οπωροκηπευτικών, που είναι και μία από τις μεγαλύτερες της χώρας μας.
Η νέα μονάδα είναι δυναμικότητας 64 τόνων πρώτης ύλης ημερησίως και το συνολικό κόστος ανακατασκευής και εξοπλισμού της ξεπέρασε τις 800 χιλιάδες ευρώ. Το νέο κτίριο της μονάδας είναι σύγχρονης μεταλλικής κατασκευής, συνολικής επιφάνειας πάνω από 2,2 στρέμματα και περιλαμβάνει γραφεία, αποδυτήρια, χώρους αποθήκευσης, διαλογής και συσκευασίας και ψυκτικούς θαλάμους, συνολικής χωρητικότητας μεγαλύτερης των 4.900 κυβικών μέτρων. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός που εγκαταστάθηκε αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και ασφαλές για τη συντήρηση και συσκευασία φρέσκων φρούτων.
Η ΑΛΦΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΕΠΕ είναι στην ουσία οικογενειακή επιχείρηση και απασχολούνται σε αυτή κυρίως η Μαρία κι ο Γρηγόρης Παπουτσής, οι οποίοι με πολύ μόχθο, αλλά κυρίως με όραμα και φιλοδοξία, έφτασαν στο σημερινό αξιοζήλευτο επίτευγμα, ξεπερνώντας τις όποιες αντιξοότητες προέκυψαν στην πορεία. Η επιχείρηση έχει πολυετή και σταθερή παρουσία στις κυριότερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και τα προϊόντα της τυγχάνουν αναγνωρισιμότητας στις μεγαλύτερες αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Η ΑΛΦΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΕΠΕ αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης κρίσεων και δυσμενών συγκυριών και υπόδειγμα ως προς την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα την ελληνικών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.

Εξωστρεφής προσανατολισμός

Η ΑΛΦΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΕΠΕ δραστηριοποιείται στον χώρο της τυποποίησης και της εμπορίας οπωροκηπευτικών από τη δεκαετία του 1990 και είναι μια επιχείρηση με σαφείς εξαγωγικούς προσανατολισμούς. Η επιχείρηση προμηθεύει με ποιοτικά φρέσκα φρούτα τις κυριότερες εγχώριες αγορές (λαχαναγορές και σούπερ μάρκετ), αλλά και μεγάλες αγορές του εξωτερικού, κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.
Πρώτιστο μέλημα της επιχείρησης, που την καταξίωσε σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, είναι η ασφάλεια και η ποιότητα των τυποποιημένων προϊόντων της. Ως πρωτοπόρα επιχείρηση στον κλάδο της, χρησιμοποιεί για τη συσκευασία των φρούτων σακούλες τροποποιημένης ατμόσφαιρας, που διατηρούν τα ευπαθή προϊόντα φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, συνεργάζεται με παραγωγούς που παράγουν ποιοτικά οπωροκηπευτικά και εφαρμόζουν συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης AGRO 2 και GLOBALG.A.P., που είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο πρωτόκολλο παραγωγής. Τα προϊόντα της επιχείρησης, τα οποία υπόκεινται σε τακτικούς ποιοτικούς ελέγχους, είναι κυρίως τυποποιημένα βερίκοκα και σταφύλια και δευτερευόντως μανταρίνια, ροδάκινα, νεκταρίνια και φράουλες.


Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου