Κάτι νέο σημαντικό ετοιμάζει στο Λουτράκι ο Βασίλης Μαντάς!


Ο γνωστός επιχειρηματίας Βασίλης Μαντάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο Loutrakitv.gr  αποκάλυψε ότι ετοιμάζει μια σημαντική επένδυση που θα διαφοροποιήσει τον χαρακτήρα του Λουτρακίου και θα κάνει το Λουτράκι προορισμό Ιατρικού τουρισμού. Περισσότερα θα πούμε όταν έρθει η ώρα προς το παρόν ακολουθεί η δήλωση και σε επόμενη ανάρτησή μας ολόκληρη η συνέντευξη με τον κύριο Βασίλη Μαντά, που σίγουρα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις:


Ο κ. Βασίλης Μαντάς (Πρόεδρος του Ομίλου MANTAS HOTELS  δεν παραχωρεί εύκολα συνεντευξεις όταν όμως το κάνει έχει πάντα κάτι να πει.
 Λακωνικά και εύστοχα σχολιάζει το τουριστικό γίγνεσθαι του Λουτρακίου, μιλάει για τα αποτελέσματα του ανοίγματος στη Σερβική αγορά καθώς και για τα σχέδιά του  που θα αλλάξουν την τουριστική ταυτότητα της πόλης μας.

Ο κ. Μαντάς αποκαλύπτει στο Loutrakitv.gr ότι ετοιμάζει μια σημαντική επένδυση που θα διαφοροποιήσει τον χαρακτήρα του Λουτρακίου και θα κάνει το Λουτράκι προορισμό Ιατρικού τουρισμού. Περισσότερα θα πούμε όταν έρθει η ώρα.

Ο κ. Μαντάς απαντά στα όσα γράφτηκαν για τα group των Σέρβων, αναφέρθηκε στις συνεργασίες που γίνονται αλλά και σε συνεργασίες που δεν μπορούν να γίνουν. Εστιάζει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Λουτράκι που ακόμα ψάχνει την τουριστική του ταυτότητα, κατά την άποψη του κ. Μαντά το Λουτράκι τελικά υπερτερεί στον πολιτιστικό και περιηγητικό τουρισμό που δεν έχει χρονικό περιορισμό, εκεί πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία και να εκμεταλλευτούμε τον γίγαντα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Αθήνας.

Όταν ζητήσαμε να επεκταθεί λίγο περισσότερο στους λόγους για τους οποίους δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε ως τουριστικός προορισμός, είπε με νόημα: “Θού Κύριε φυλακὴν τω στόµατί µου και θύραν περιοχής περὶ τα χείλη µου”.

Όμως οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο χώρος του τουρισμού στον Δήμο μας δυστυχώς εξαρτώνται τόσο από εγχώριους όσο και από παράγοντες του εξωτερικού ανταγωνισμού,  πέραν των δυσκολιών που αφορούν φορολογία και γραφειοκρατικά προβλήματα (για παράδειγμα η τεράστια κολυσιεργία να βγάλουν βίζα σε ρώσους τουρίστες που τους αποθάρρυνε και “έβαλε μέσα” τους τουριστικούς πράκτορες) υπάρχει και ένας ισχυρός ανταγωνισμός.

Για παράδειγμα  η γειτονική Τουρκία προκειμένου να επαναδιεκδικήσει τα πρωτεία στον χώρο του τουρισμού ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, χρηματοδοτεί το κάθε charter που προσγειώνεται με 6000 € και ότι το μέτρο αυτό σχεδιάζεται να εφαρμοστεί και το 2017 με μόνο ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί τον Αύγουστο!

Στα μέσα του 2014 ο όμιλος MANTAS HOTELS προχώρησε στη δημιουργία δικού του ταξιδιωτικού γραφείου με την επωνυμία "Loutraki Destination" και έχει ως σκοπό την ανάπτυξη στον ιατρικό τουρισμό. Ο Όμιλος σήμερα αποτελείται από τρεις εταιρίες: Β.ΜΑΝΤΑΣ Α.Ε., ΜΑΝΤΑΣ Α.Ε. και Β.ΜΑΝΤΑΣ Ε.Ε. με πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο τον κύριο Βασίλη Μαντά.
Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου