Η νέα τρέλα στην Αθήνα λέγεται "Δείπνα Μυστηρίου"




Είστε φαν της αστυνομικής λογοτεχνίας; Έχετε σκεφτεί ότι η καριέρα του Σερλοκ Χολμς θα σας ταίριαζε γάντι; Σας αρέσει να λύνετε μυστήρια και περίπλοκες υποθέσεις;

Στο El convento del arte,  η εταιρεία “Bρες το δολοφόνο”  διοργανώνει θεατρικά δείπνα μυστηρίου,  όπου σας δίνεται η ευκαιρία  και να δείτε μια  παράσταση και  να παίξετε και να απολαύσετε ένα νόστιμο μενού τριών πιάτων, που ετοιμάζει ο ευφάνταστος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας και να γελάσετε με την καρδιά σας αναζητώντας τον ένοχο.

Τα δείπνα μυστηρίου είναι η νέα μόδα στο εξωτερικό. Η Φιλιώ Λαζανά και ο Γιάννης Πιττάς συμμετείχαν σε ένα τέτοιο δείπνο στην Αγγλία κι ενθουσιάστηκαν με την ιδέα. Έτσι  το 2013  αποφάσισαν να  φέρουν και στην Ελλάδα αυτή τη νέα μορφή ψυχαγωγίας. Σε συνεργασία με την ομάδα των Abovo,  που φημίζεται για την κωμική της φλέβα, ετοιμάζουν λοιπόν ενδιαφέρουσες αστυνομικές υποθέσεις για δυνατούς λύτες και σας καλούν να ανακαλύψετε εσείς το δολοφόνο.

Ο χώρος του Εl conventο  διαμορφώνεται για τις ανάγκες της παράστασης: άλλοτε σε νυχτερινό κέντρο, άλλοτε σε άντρο της μαφίας, άλλοτε σε μοναστήρι.  Οι θεατές ανάλογα με το concept γίνονται θαμώνες σε σκυλάδικο,  επικίνδυνοι μαφιόζοι ή  ύποπτοι μοναχοί. Φέτος, ο  Γιάννης Σαρακατσάνης,  υπογράφει  τη σκηνοθεσία και το κείμενο μαζί με τον Θανάση Ζερίτη,   θα μας μεταφέρουν σε μια αμερικάνικη κωμόπολη  εν έτει 1987. Οι απόφοιτοι μιας τάξης  κάνουν  ένα reunion   30 χρόνια μετά. Όμως  η βραδιά παίρνει μια παράξενη τροπή,  καθώς οι  πρώην συμμαθητές βρίσκονται παγιδευμένοι στη σκιά ενός εγκλήματος που δεν γνώριζαν καν ότι διαπράχθηκε!
Αν αποφασίσετε  να πάτε σε ένα τέτοιο δείπνο,  μην επαναπαύεστε,  δεν θα μείνετε απλοί θεατές. Φυσικά,  αν κάποιος είναι ντροπαλός μπορεί απλώς να αποδειχτεί τη σύμβαση και να παρακολουθήσει την παράσταση. Τι συμβαίνει λοιπόν σε ένα τέτοιο δείπνο; Καταρχάς η βραδιά,  αφού σερβιριστούν τα πρώτα πιάτα,  ξεκινάει με την παράσταση. Να είστε προσεκτικοί. Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες μέσα στο χώρο, στο κείμενο,  αλλά και στα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται. Σε αυτά βρίσκονται πολλά στοιχεία που θα σας οδηγήσουν στη λύση, αν είστε παρατηρητικοί. Κρατήστε σημειώσεις και μην παρασύρεστε από τις ερμηνείες των ηθοποιών,  γιατί όλοι θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι είναι αθώοι.

Όταν η παράσταση τελειώσει,  τότε η ομάδα θα σας μοιράσει ένα ερωτηματολόγιο,  όπου μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε και να καταγράψετε την ετυμηγορία σας. Πριν αποφανθείτε για τον ένοχο, περιμένετε τη φάση των ανακρίσεων.  Όλα τα μέλη του θιάσου θα περάσουν από το τραπέζι σας για ένα ποτό. Ετοιμάστε με προσοχή τις ερωτήσεις σας,  γιατί δεν θα μείνουν πολύ και κυρίως μην πιστεύετε ότι σας λένε… Η τακτική τους είναι πάντα να κατηγορούν τους άλλους για τα δικά τους «εγκλήματα».  Ψάξτε προσεκτικά κάτω από τις λέξεις και συνδυάστε όσα θα ακούσετε. Και μια συμβουλή: μην αναλώνεστε σε ερωτήσεις σχετικές με την υπόθεση,  αλλά ανατρέξτε στο παρελθόν τους. Εκεί βρίσκονται πολλά κρυμμένα μυστικά. Τα μέλη της ομάδας έχουν συγκροτήσει ένα σενάριο σχετικά με τι είχε συμβεί παλιά, είναι συνεννοημένοι ,και τα στοιχεία που θα καταφέρετε να τους αποσπάσετε θα σας είναι χρήσιμα στον γρίφο, που καλείστε να εξιχνιάσετε.
Στη συνέχεια,  θα έχετε χρόνο να συνεδριάσετε με την παρέα σας και να καταλήξετε στο πόρισμά σας. Μερικές φορές υπάρχουν διαφωνίες στο τραπέζι. Μην μαλώσετε,  απλώς ζητήστε ακόμα ένα ερωτηματολόγιο και καταθέστε την άποψη σας.  Αφού συγκεντρωθούν οι αποφάσεις όλων των ομάδων  ( θα πρέπει επίσης να βρείτε κι ένα ευφάνταστο όνομα για το γκρουπ σας), ο θίασος ανεβαίνει επί σκηνής και διαβάζει τις ετυμηγορίες του κοινού.  Αυτό είναι το πιο ξεκαρδιστικό μέρος της βραδιάς. Το τι θα ακούσετε δεν λέγεται!
Οι ηθοποιοί εκτοξεύουν βιτριολικές ατάκες που θα σας κάνουν να κλαίτε από τα γέλια , ενώ κι εσείς έχετε την ευκαιρία να αντεπιτεθείτε και να υποστηρίξετε τις θέσεις σας. Η βραδιά κλείνει με την ανακοίνωση του ενόχου  και  οι ηθοποιοί θα σας παίξουν το τέλος της ιστορίας.  Οι ομάδες που κατάφεραν να λύσουν το μυστηρίου ανακηρύσσονται νικήτριες και μάλιστα θα πάρουν και βραβείο. Ακόμα  όμως κι αν δεν βρείτε το δολοφόνο, πάλι κερδισμένοι θα είστε!  Στα δείπνα μυστηρίου, όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα και με έναν μαγικό τρόπο  θα ξαναθυμηθείτε την χαρά του να παιχνιδιού.
 Για να ολοκληρώσετε αυτή την εμπειρία μυστηρίου, μπορείτε  να αναζητήσετε στο διαδίκτυο  τα επιτραπέζια  παιχνίδια που έχει δημιουργήσει η εταιρεία και να παίξετε με τους φίλους σας και στο σπίτι.
Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Κυριακή στις 21:00. Φροντίστε να έχετε κλείσει έγκαιρα τραπέζι. Εναλλακτικά μπορείτε να κάτσετε και στο μπαρ, απολαμβάνοντας το κρασί ή την μπίρα σας, αλλά και πάλι θα πρέπει να κάνετε κράτηση.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου