Με 300 ίππους το SEAT Ateca Cupra


Μια σπορ έκδοση του SEAT Ateca ετοιμάζεται για το 2017, όπως δείχνει αυτό το πρωτότυπο δοκιμών που εντοπίστηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Βαρκελώνη.

Το εργοστάσιο αρνείται να επιβεβαιώσει οτιδήποτε, αλλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, τέσσερις εξατμίσεις, ζάντες Cupra και μεγάλα φρένα. Στο εσωτερικό επίσης διακρίνονται νέα καθίσματα τύπου μπάκετ, με πιο έντονα πλαϊνά και πιο σπορ σχεδίαση.

Εκτιμάται λοιπόν ότι αυτό που βλέπουμε είναι η σπορ έκδοση του SUV της SEAT η οποία θα χρησιμοποιεί τον δίλιτρο κινητήρα των 290 ίππων του Leon Cupra. Οι δυνατότητες του κινητήρα είναι μεγάλες και ανάλογα με την ρύθμιση μπορεί να δώσει διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Στο τετρακίνητο Golf R για παράδειγμα, αποδίδει 300 ίππους. Η SEAT, αφού δεν επιβεβαιώνει έτσι κι αλλιώς το μοντέλο, δεν ξέρουμε πως θα επιλέξει να τον ρυθμίσει και ποια έκδοση ιπποδύναμης θα προτιμήσει.

To Ateca έχει έρθει και στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία πανευρωπαϊκά είναι πολύ ευχαριστημένη με την ζήτηση για το νέο SUV και σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα μικρότερο μοντέλο μέσα στον επόμενο χρόνο και ένα μεγαλύτερο 7θέσιο ως το 2020. Παράλληλα όμως, τα αφεντικά στην Ισπανία έχουν δηλώσει ότι θέλουν να διευρύνουν την γκάμα των Cupra, καθώς οι κορυφαίες εκδόσεις αναβαθμίζουν συνολικά και το πρεστίζ της μάρκας.

Στην SEAT πιστεύουν ότι τα γρήγορα SUV είναι ένα κομμάτι της αγοράς, με premium χαρακτήρα, που αναπτύσσεται διαρκώς. Και ότι αυτό επιτρέπει στην SEAT, αν κινηθεί γρήγορα, να πρωτοτυπήσει και να πάρει κεφάλι. Ένα Ateca Cupra σίγουρα θα αναβαθμίσει την εικόνα της μάρκας.

Οι αρχικές εκτιμήσεις ήθελαν το Ateca Cupra να παρουσιάζεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Αλλά τελικά αποφασίστηκε να πάει πιο πίσω, ώστε να μην δημιουργηθεί θόρυβος που θα αποπροσανατολίσει το κοινό την ώρα που ακόμη το λανσάρισμα των εκδόσεων TSI και TDI που είναι σε εξέλιξη. Έτσι θα το δούμε τελικά στην αγορά το 2017.  
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου