Η Digea θα ρίξει «μαύρο» στα κανάλια χωρίς άδεια


Λίγες ώρες απομένουν για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τεσσάρων νέων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη υπό πρωτοφανείς συνθήκες απομόνωσης από το πρωί της Τρίτης.
Η επικείμενη ανακοίνωση των τεσσάρων νέων καναλαρχών δημιουργεί ήδη ερωτήματα για την επόμενη ημέρα, καθώς η κυβέρνηση, επισήμως πλέον, βάζει «πάγο» στα σενάρια που έφερναν τα μη αδειοδοτημένα κανάλια να συνεχίζουν ως θεματικά και προαναγγέλλει «μαύρο» εντός τριών μηνών μέσω της Digea σε όσα δεν καταφέρουν να βγουν από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με μία από τις τέσσερις άδειες.
Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία επανήλθε επί του θέματος το μεσημέρι της Τετάρτης. «Οι 90 ημέρες είναι αποτυπωμένο γραπτώς και είναι γνωστό σε όλους, ότι αφού υπάρξουν οι ανάδοχοι, στη συνέχεια προβλέπεται μια περίοδος προσαρμογής, μια καινούργια διαδικασία αν πρόκειται για κάποιον ο οποίος δεν έχει ήδη κάποιο τηλεοπτικό σταθμό. Για όποιον δεν έχει άδεια, η Digea δεν θα μπορεί να μεταφέρει αυτό το σήμα, με δεδομένο ότι στις αρμοδιότητες αυτής της εταιρείας είναι να μεταδίδει σήμα νομίμων καναλιών», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.
Στην ερώτηση αν εννοεί «μαύρο», η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Νομιμότητα. Οι εποχές του “μαύρου” έχουν περάσει στην Ελλάδα. Αυτά συνέβησαν με την δημόσια τηλεόραση. Σήμερα δεν πρόκειται περί αυτού. Σήμερα πρόκειται περί αποκατάστασης νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο, με όρους διαφανείς. Και ο καθένας θα πρέπει να πληρώσει για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού. Όπως είναι υποχρέωση κάθε κυβέρνησης. Δεν έγινε 27 χρόνια, τώρα θα γίνει».
Σε ότι αφορά τις θεματικές και περιφερειακές άδειες, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν έχει ξεκινήσει ακόμα αυτή η συζήτηση, γι’ αυτό ό,τι ακούγεται μέχρι σήμερα, προφανώς δεν εφάπτεται ακριβώς της πραγματικότητας».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου