Έχετε φλιτζάνι στο γραφείο; Πετάξτε το αμέσως!



Αν είστε από τα άτομα που συνηθίζουν να πίνουν τον  καφέ τους στο γραφείο και διατηρούν επάνω σε αυτό το αγαπημένο τους φλιτζάνι, υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία σας
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε γραφείο πίνουν συνήθως τον καφέ ή το τσάι τους στη δουλειά. Η παρέα με τους συναδέλφους πίνοντας καφέ είναι μια συνήθεια που χαλαρώνει και για τους πιο πολλούς, υπάρχει πάντα το αγαπημένο φλιτζάνι, που έχουν φέρει από το σπίτι.

Όμως, ο φόβος ότι αυτό το φλιτζάνι θα μπορούσε να χαθεί, να το πάρει και να πιει τον καφέ του κάποιος άλλος συνάδελφος, όταν ο κάτοχός του είναι απών, κάνει τον εργαζόμενο να το κρατά στο γραφείο του είτε πλυμένο, είτε άπλυτο. Όμως αν γνωρίζαμε όλοι τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία μας αυτή η συνήθεια, θα είχαμε απλά πετάξει το αγαπημένο μας φλιτζάνι στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο Charles Gerba, καθηγητής περιβαλλοντικής μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δήλωσε για το θέμα στο περιοδικό Men’s Health: «Αποικίες μικροβίων ζουν στο αγαπημένο σας φλιτζάνι». Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι, όταν τα φλιτζάνια παραμένουν στο γραφείο άπλυτα ή πλυμένα με το σφουγγάρι του γραφείου, συγκεντρώνουν μικρόβια. Το 20% των μικροβίων αυτών είναι βακτήρια κοπράνων και το 90% άλλου είδους βακτήρια, τα οποία απειλούν την υγεία μας.

Πώς όμως δημιουργούνται αυτά τα βακτήρια; «Συνήθης ύποπτος» το σφουγγάρι του γραφείου μας, που μπορεί να μην χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και να έχει συσσωρεύσει μικρόβια. Όμως, και μια άλλη πηγή μικροβίων προέρχεται πάλι από το σφουγγάρι του γραφείου όταν πλένουμε με αυτό το φλιτζάνι μας χωρίς ζεστό νερό και σαπούνι.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου