Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε τελείως γυμνοί



Τα οφέλη αφορούν την ποιότητα του ύπνου που απολαμβάνουμε αλλά και με την... θαυματουργή επίδραση της γύμνιας στην ψυχική και σωματική μας υγεία
Σημαντικά οφέλη για την υγεία και την ευεξία τους φαίνεται ότι χάνουν όσοι επιλέγουν να ξαπλώνουν στο κρεβάτι τους το βράδυ (είτε μόνοι τους, είτε με το ταίρι τους) φορώντας πιτζάμες και νυχτικά.

Συμφωνα με δημοσίευμα της Independent, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις λόγοι που επιβάλλουν να κοιμόμαστε ολόγυμνοι. Όπως θα δείτε παρακάτω, αυτοί έχουν να κάνουν με την ποιότητα του ύπνου που απολαμβάνουμε αλλά και με την... θαυματουργή επίδραση της γύμνιας στην ψυχική και σωματική μας υγεία.

Δείτε αναλυτικά τους τέσσερις λόγους που αναφέρει το δημοσίευμα

1. Η επαφή ανάμεσα σε γυμνά σώματα βελτιώνει την ψυχική μας υγείας και κάνει καλό στη σχέση μας

Η επαφή με το γυμνό σώμα του συντρόφου μας, χωρίς το εμπόδιο των ρούχων, ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο μαζί του. Από την επαφή αυτή εκκρίνεται η ορμόνη οκυτοκίνη, η οποία προκαλεί αισθήματα ασφάλειας και τρυφερότητας. Επίσης μειώνονται τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης που προκαλούν άγχος και αυξάνουν την επιθυμία «τσιμπολογήματος», άρα ωφελείται και η... φιγούρα σας.

2. Η δροσιά ευνοεί τον βαθύ ύπνο

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που κοιμούνται γυμνοί απολαμβάνουν πιο βαθύ ύπνο, με λιγότερες διακοπές. Αντίθετα, η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και να προκαλέσει ανήσυχο ύπνο.

3. Η φρεσκάδα περιορίζει τον κίνδυνο μολύνσεων

Τα βακτήρια λατρεύουν τα ζεστά και υγρά μέρη, γι' αυτό και οι γυναίκες που κοιμούνται χωρίς εσώρουχα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή

4. Η άνεση προστατεύει την γονιμότητα των ανδρών

Οι άνδρες, ιδιαίτερα αυτοί που προσπαθούν να κάνουν παιδί, πρέπει να αποφεύγουν τα εσώρουχα κατά τη διάρκεια του ύπνου, ώστε να διατηρούν δροσερούς τους όρχεις τους και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους υψηλό.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου