3η γιορτή Κορινθιακής σταφίδας στο Ψάρι


Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 θα πραγματοποιηθεί στο Ψάρι Ορεινής Κορινθίας η 3η Γιορτή Κορινθιακής Σταφίδας που καθιερώθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος "Μονοπάτια Πολιτισμού".

Ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος και οι κάτοικοι του χωριού έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα και προσκαλούν όλους μας:

- να συμμετάσχουμε στον ανοιχτό τρύγο μαζεύοντας κι απλώνοντας τη σταφίδα,

- να περπατήσουμε με οδηγό στα Μονοπάτια Πολιτισμού,

- να δοκιμάσουμε τοπικά προϊόντα και κεράσματα,

- να μάθουμε για τη σταφίδα,

- να δούμε την έκθεση φωτογραφίας,

- να χορέψουμε με παραδοσιακή μουσική,

Ολα σε μια μοναδική ημέρα, στο υπέροχο τοπίο της Ορεινής Κορινθίας!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Οργανωμένο πρόγραμμα

Οι επισκέπτες μας που θέλουν να συμμετάσχουν στον τρύγο και στο άπλωμα της σταφίδας συγκεντρώνονται στην Πάνω Βρύση. Εκεί, εθελοντές του χωριού μας θα τους οδηγήσουν σε χωράφια οικογενειών του χωριού που τρυγάνε την σταφίδα.
Εκκίνηση για τον τρύγο και άπλωμα σταφίδας στις (2 ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ 12:30 και 13:30 (σημείο συνάντησης στην Επάνω Βρύση)
16:00 - 17:00:    Μονοπάτι 1, «Άλικος Αμπελώνας» (3 χλμ., εύκολή διαδρομή), με οδηγό.
Συνάντηση στο σημείο εκκίνησης του Μονοπατιού
15:00 - 17:15:    Μονοπάτι 2 «Της Θεάς Ήρας» (9,3 χλμ, μέτριος βαθμός δυσκολίας) με οδηγό. Συνάντηση στο σημείο εκκίνησης του Μονοπατιού 2
17:30 - 19:00:    Επίσκεψη στην Έκθεση Φωτογραφίας των παιδιών του χωριού μας, με έργα από το Εργαστήρι Φωτογραφίας, Πολιτιστικό Κέντρο Ψαρίου (Παλιό Σχολείο). Επιμέλεια έκθεσης Ράνια Λυκαργύρη
Από τις 19:00:  Παραδοσιακά προϊόντα και κεράσματα στο κέντρο του χωριού από γυναίκες του χωριού μας
 20:00:   Καλωσόρισμα επισκεπτών, Πάνω Βρύση
20:10- 21:10:     Παρουσιάσεις και συζήτηση με θέμα Η Κορινθιακή σταφίδα πυλώνας πολιτισμού και ανάπτυξης. Εισηγητής ο  Γεώργιος Κωστούρος, Πολιτικός Μηχανικός, Διευθυντής Αναπτυξιακής Βορείας Πελοποννήσου (ΑΝΒΟΠΕ)
21:15 - 23:30     O συγχωριανός μας Βασίλης Πανόπουλος και το συγκρότημά  «Εκών Άκων», σε ένα Πρόγραμμα με Έντεχνα, Λαϊκά και Ρεμπέτικα Τραγούδια


Ελεύθερο πρόγραμμα

Οι επισκέπτες μας μπορούν να περπατήσουν κάποιο Μονοπάτι Πολιτισμού στο Ψάρι και να ξαποστάσουν μετά στο χωριό, απολαμβάνοντας ένα τσιπουράκι ή τα υπέροχα εδέσματα που προσφέρονται. Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να επισκεφτεί το έξοχο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (ώρες λειτουργίας: 10:00 – 18:00)

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου