Ολοι σε αυτή την χώρα είναι μπλεγμένοι σε βρωμιές;;;;


Παρακάτω δημοσιεύουμε ΑΥΤΟΥΣΙΑ την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι όταν σε μία παράγραφο γίνεται ΕΙΔΙΚΗ αναφορά για το σκάνδαλο του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας κ. Β. Παγώνη! Το θέμα τότε είχε αναδείξει από την πρώτη στιγμή μόνο η korinthainnews.gr. Το θέμα αναμένεται να πάρει σήμερα πάλι μεγάλη διάσταση καθώς ο κ. Παγώνης είναι και πρόεδρος στον εμπορικό σύλλογο Κιάτου!

Τι έχει να απαντήσει ο κ. Παγώνης για το σκάνδαλο που του καταλογίζουν; Θα βγει να κάνει κάποια δήλωση ή θα προσπαθήσει να προσπεράσει την παρακάτω αναφορά που γίνεται στο πρόσωπό του; Αναμένουμε…

Διαβάστε τώρα την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας

«Πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, στις 9 και 10 Ιουλίου 2016.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης προσήλθαν 59 Αντιπρόσωποι και έγινε εκτενής αναφορά και τοποθετήσεις για τα φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο, όπως: το ασφαλιστικό – το φορολογικό – το παραεμπόριο – τα κόκκινα δάνεια – οι μεγάλες προμήθειες των τραπεζών για τα POS μηχανάκια – το ακατάσχετο των λογαριασμών, την δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού προκειμένου να ενισχυθούν οι μικρές επιχειρήσεις προκειμένου να παραμείνουν ζωντανές την επόμενη μέρα κ.λπ..

Εκτενής αναφορά έγινε και για τα τοπικά προβλήματα των Συλλόγων, όπου κοινή διαπίστωση υπήρξαν οι αναφορές για την πάταξη του παραεμπορίου στις λαϊκές αγορές και στις εμποροπανηγύρεις, έλλειψη υποδομών στον Δυτικό Άξονα, όπως: το οδικό δίκτυο που βρίσκεται σε πρωτόγονη κατάσταση, η παντελής έλλειψη σύνδεσης με το σιδηροδρομικό δίκτυο ενώ λειτουργούν και έχουν υποβαθμιστεί τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, οι ανύπαρκτες υποδομές της περιοχής για συνδυασμένες μεταφορές (Logistics) με αρνητικές συνέπειες για την ανάπτυξη στο τουριστικό προϊόν, δυσκολίες και πολλές φορές ανυπέρβλητα εμπόδια στην διακίνηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ όλα τα προαναφερθέντα δεν καθιστούν την περιοχή ελκυστική σε νέες επενδύσεις.

Καταψηφίστηκε με διαφορά δύο ψήφων, 27 έναντι 29, ο Διοικητικός Απολογισμός του 2015. Την χρονιά αυτή αποκαλύφθηκε το μεγάλο σκάνδαλο με την αδιαφανή διαχείριση προγραμμάτων από τον τέως Πρόεδρο κ. Βασίλη Παγώνη, με συνέπεια την έκπτωσή του από το αξίωμα του Προέδρου τον Μάρτιο του 2015. Τα γεγονότα αυτά συντάραξαν και κλόνισαν την Ομοσπονδία μας δημιουργώντας κλίμα εσωστρέφειας, αντιπαραθέσεων και εντάσεων.

Υπερψηφίστηκε με ψήφους 31 έναντι 25 ο Οικονομικός Απολογισμός, ως αποτέλεσμα της διαφάνειας, της σωστής χρηστής διαχείρισης και της σειράς που έχει μπει στα βιβλία και στο ταμείο μας, όπως τονίστηκε και στην εισήγηση του Προέδρου της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου.

Το μήνυμα που έστειλαν οι Συνάδελφοι είναι να ασχοληθούμε με τα μεγάλα προβλήματα του εμπορικού κόσμου αφήνοντας την Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και μας προέτρεψαν να γυρίσουμε σελίδα αφήνοντας πίσω αυτή τη σκοτεινή περίοδο. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στους δοκιμαζόμενους Συλλόγους, με σειρά πρωτοβουλιών όπως: ειδικά ερωτηματολόγια, θεματικές συγκεντρώσεις κατά περιφέρεια και νομό, αναβάθμιση της Ομοσπονδίας μέσω νέων σύγχρονων εργαλείων όπως site, facebook κ.λπ..

Όσον αφορά το χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευσή μας, 9 και 10 Ιουλίου 2016, απεδείχθη ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων πολλοί συνάδελφοί μας παρότι αρχικά δήλωσαν συμμετοχή δεν μπόρεσαν να προσέλθουν και κοινός τόπος όλων μας είναι πλέον η ημερομηνία των επομένων Γενικών Συνελεύσεων να μεταφερθεί τουλάχιστον 1-2 μήνες νωρίτερα.

Τέλος, με ομόφωνη απόφαση κατατέθηκε και εγκρίθηκε από το Σώμα το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι Αντιπρόσωποι του εμπορίου της Πελοποννήσου και της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, κατά τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία στις 9 και 10 Ιουλίου 2016, ομόφωνα δήλωσαν την απόλυτη αντίθεσή τους στην φοροκαταιγίδα στην οποία υπόκειται η πολύ μικρή ελληνική επιχείρηση. Απαιτούμε το αυτονόητο, όλοι οι Έλληνες να αντιμετωπίζονται ισόνομα.

Κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ και αφορολόγητο ίδιο για όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες.

Η Διοίκηση τόσο της Ομοσπονδίας όσο και της ΕΣΕΕ να θέσει ως κυρίαρχο διεκδικητικό αίτημα την κατοχύρωση του αφορολόγητου.

Εκ της Ομοσπονδίας

Υ.Γ. Τις εργασίες της Γενικής μας Συνέλευσης παρακολούθησε και χαιρέτισε κατά την έναρξή τους ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Ζαρόκωστας».



Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου