Ο ΣΕΓΕΣ για τις τιμές των μαγαζιών



Η επιστολή του προέδρου του Σ.Ε.Γ.Ε.Σ που λάβαμε σχετικά με την πρόσκληση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου για τα θέματα που προκύπτουν και αναδεικνύουμε από το ιστολόγιό μας όσον αφορά κάποιες επιχειρήσεις της παραλιακής ζώνης του Κιάτου:


"Αγαπητέ Κώστα (και όχι Φίλε προς το παρόν, γιατί δεν χρειάζεται γλείψιμο)

Το θέμα που ανέδειξες και αφορά κατάστημα Εστίασης του Κιάτου, μας απασχόλησε στο Σ.Ε.Γ.Ε.Σ ως άμεσα εμπλεκόμενους και αναζητήσαμε να έχουμε όλα τα δεδομένα τα οποία μπορεί να ενδιαφέρουν τους πελάτες μας.

Βεβαίως και καλώς αναδεικνύονται θέματα τιμών, αν και είναι πιο ειδικά και όχι τόσο γενικά τα κριτήρια που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, κόστος λειτουργίας, κόστος υλικού, ποσότητα σε γρ. ποιότητα, παροχές κ.λ.π. Θα προσπαθήσω όμως να θέσω τις βάσεις ως προς την ουσία της διάστασης που πήρε το θέμα, τις τοπικές παθογένειες και την προσπάθεια εκμετάλλευσης από «πλιατσικολόγους». Αυτούς οι οποίοι ψάχνουν με κάθε ευκαιρία να ψαρέψουν σε ξένα νερά και να ανακατεύονται εκεί που δεν τους σπέρνουν.

Ο Μεγαλοπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κιάτου, αφού μας εξηγήσει πρώτα τον λόγο για τον οποίο δεν περιορίζεται στα του οίκου του, πιστοποιήσει την ειδικότητά του στην κοστολόγηση προϊόντων και στα αγορανομικά θέματα, την αναγωγή του σε ελεγκτή παραποιώντας τις αρμόδιες αρχές, χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν (βλέπε αναφορές του ως πρώην μέλος Δ.Σ. της ΕΣΕΕ) την λειτουργία της ελεύθερης αγοράς και ελεύθερης βούλησης του καταναλωτή για επιλογή και την όψιμη ευαισθησία του για τον κλάδο της Εστίασης, ας καθίσει στον «θρόνο» του εκεί όπου έχει αρμοδιότητα. Και αν παρ΄ ελπίδα μάθει τι εστί κατάστημα Υ.Ε., ποιοι είναι οι όροι και κανόνες λειτουργίας του ίσως και να ανοίξει ένα και τότε αν θέλει ας έρθει να τον γράψουμε μέλος και να αποκτήσει «οφίτσια» ειδικού στο Σωματείο!

Μπορεί βέβαια να έψαχνε να βρει ένα τρόπο (πέραν του σύντομου και απλού) για να έρθει σε επαφή με εσένα και την δημοφιλή σελίδα σου Κώστα, ή ίσως τρόπο να προβληθεί στις πλάτες άλλων και έτσι να θέλησε να αρπάξει το πιασάρικο θέμα της «τοπικής Μυκόνου» απ΄ τα μαλλιά, για να δείξει ότι κάτι κάνει κι΄ αυτός. Έρχονται εκλογές!!! τον Δεκέμβριο βλέπεις και πρέπει να δικαιολογήσει την είσπραξη συνδρομών από μέλη του κλάδου.

Είναι διαπιστωμένος ο καλοπροέραιτος τρόπος σκέψης σου Κώστα και καλό θα είναι να βρεθείς μαζί του και να τα πείτε! (που ξέρεις μπορεί να σου κάνει και μαθήματα αγοράς και δημοσιογραφίας όπως κάνει σε μας μαθήματα επιχειρηματικότητας) Αλλά δεν νομίζω να περίμενες κάποιον άλλον που θέλει να παίξει σε δύο ταμπλό, να σε κυκλοφορήσει στην πιάτσα!!!

Το θέμα των τιμών είναι κάτι που αυτορυθμίζεται στην αγορά και δεν υπάρχει κανείς ο οποίος θα ξεφύγει από την ένστικτη αποδοχή ή απόρριψη του πελάτη αν το προϊόν δεν ανταποκρίνεται ως αξία!

Με εκτίμηση
Χρήστος Ντούσικος"
.parakato.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου