Ένας βιολογικός θησαυρός στην Κορινθία


Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από την εποχή που η
οικογένεια Πιερρουτσάκου αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να εγκατασταθεί στην Αρχαία Σικυώνα για να καλλιεργήσει το κτήμα τους...

Από τότε, κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι και κατάφερε να… ανθίσει μία επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον τομέα της βιολογικής γεωργίας. «Στην αρχή κάποιοι μας αποκαλούσαν γραφικούς, ωστόσο με το πέρασμα των ετών και την παράλληλη εξάπλωση των βιολογικών μας προϊόντων σε λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων της Αθήνας αλλά και σε καταστήματα, καταφέραμε να τους μεταπείσουμε και να τους κάνουμε τους καλύτερους πελάτες μας», αναφέρει στο site  τους ο Δημήτρης Πιερρουτσάκος.

Οι καλλιέργειες και τα προϊόντα
Η επίμονη δουλειά, η προσεκτική καλλιέργεια και ταυτόχρονα η στρατηγική απόφαση της οικογένειας να δραστηριοποιηθεί σε αυτόν τον τομέα, είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή μεγάλης ποικιλίας προϊόντων τα οποία διατίθενται απευθείας στους καταναλωτές ή μέσω των αγορών. Ειδικότερα, βρίσκουμε ελαιόλαδο, ελιές, πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια και υπαίθρια κηπευτικά, όπως ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, μπρόκολα, μαρούλια, κουνουπίδια, πράσα και πολλά ακόμη λαχανικά εποχής. Παράλληλα, με την εγκατάσταση του σύγχρονου βιολογικού εργαστηρίου παρασκευής προϊόντων, πολλά από αυτά, μεταποιούνται σε πεντανόστιμα γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, σάλτσες, τουρσί, πατέ, χυμούς και αποξηραμένα.  
Δοκιμάσαμε τις μυρωδάτες μαρμελάδες μανταρίνι και λεμόνι, με περιεκτικότητα φρούτου 65 gr/100 gr.. Ακόμα, τα πολύ νόστιμα πατέ μελιτζάνα με σκόρδο και παντζάρι με σκόρδο, κατάλληλα για διαφορετικές μπρουσκέτες και ντιπ.  Από τις τελευταίες κυκλοφορίες τους, μας άρεσε πολύ το πορτοκάλι confit, μπαστουνάκια φλούδας πορτοκαλιού ζαχαρωμένα, ένα υγιεινό γλυκόπικρο σνακ με τη φρέσκια γεύση του πορτοκαλιού. 
Το ελαιόλαδο
Από το 2003 είναι πιστοποιημένο από τον επίσημο οργανισμό βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ το κτήμα από το οποίο προκύπτει και το εξαιρετικά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο από ποικιλίες ψιλοελιά και μανάκι. Το ελαιόλαδο είναι σταθερά ομοιογενές, σε χρώμα χρυσοπράσινο, γευστικό, κατάλληλο για οποιοδήποτε πιάτο ωμό ή μαγειρεμένο. Το βρίσκουμε σε διάφορες συσκευασίες από γυάλινο των 250 ml μέχρι και σε μεταλλικό δοχείο των 5 lt. 
Σάλτσες
Σάλτσες από παραδοσιακές συνταγές με κηπευτικά προϊόντα από το κτήμα μας. Οι ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές και άλλα κηπευτικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή διαφόρων ειδών σάλτσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες ύλες προέρχονται αποκλειστικά από τα βιολογικά κτήματα της οικογένειας.
Οι καρποί συλλέγονται στην ακμή του κύκλου ζωής τους και όχι όταν είναι πια ακατάλληλοι προς βρώση, με αποτέλεσμα οι σάλτσες, να δημιουργούνται από τα καλύτερα δυνατόν υλικά. Ειδικότερα, βρίσκουμε σάλτσα ντομάτας απλή, πικάντικη, σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνα, αλλά και χυμό ντομάτας.
Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την πολύ νόστιμη σάλτσα ντομάτας, μια σάλτσα που "φωνάζει"την καλή πρώτη ύλη της, απλή, κατάλληλη για κάθε χρήση.












isthmos.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου